skip to Main Content
Så Meget Mister Din Virksomhed Ved At Blive Hacket

Så meget mister din virksomhed ved at blive hacket

Et brud på datasikkerheden kan have vidtrækkende konsekvenser og forårsage både økonomiske tab samt påvirke virksomhedens omdømme i flere år. Mistet omsætning, regulative bøder og ikke mindst omkostningerne til at komme tilbage i normaldrift er bare nogle af de økonomiske tab en virksomhed vil opleve.  

IBM Security frigav tidligere i år rapporten Cost of a data breach 2019 udarbejdet af Ponemon Institute. Rapporten er en analyse af omkostningerne ved brud på datasikkerheden baseret på dybdeinterview med 507 organisationer i 16 lande og 17 industrier. 

På globalt plan koster et datasikkerhedsbrud i gennemsnit $3,92 millioner, og i gennemsnit er det 25.575 dataregistreringer, der bliver berørt af et brud på sikkerheden. Det tager i gennemsnit 279 dage at identificere et datasikkerhedsbrud 

USA er (naturligvis) det land med de højeste gennemsnitlige omkostninger per datasikkerhedsbrud, hvor det er helt oppe på $8,19 millioner. Til sammenligning er de gennemsnitlige omkostninger pr. datasikkerhedsbrud på $2,3 millioner i Skandinavien, hvilket er noget lavere end det globale gennemsnit. Ser man på brancher er det sundhedssektoren, som har de højeste gennemsnitlige omkostning per datasikkerhedsbrud $6,45 millioner. 

Hvilken type sikkerhedsbrud der er tale om, hvilken branche du er i, region og organisationsstruktur er alle faktorer, der har indflydelse på, hvor lang tid det tager at identificere og stoppe et brud på datasikkerheden. Rapporten fandt ud af, at ondsindede angreb er de mest almindelige og dyreste, men menneskelige fejl og systemfejl er stadig kilden til næsten halvdelen af de datasikkerhedsbrud, der opstår ifølge undersøgelsen 

Langvarige effekter 

En af de største omkostninger forbundet med et datasikkerhedsbrud er tabt forretning, men tab af tillid fra kunder har også alvorlige økonomiske konsekvenser. 

Eftervirkningerne fra et cyberangreb kan vare i lang tid og i undersøgelsen fandt Ponemon Institute ud af, at 67 procent af omkostningerne forekommer i det første år, 22 procent i det andet år og 11 procent efter det andet år. Omkostningerne er højere i stærkt regulerede miljøer som inden for sundhedssektoren og finanssektoren.  

Hvordan gør du din organisation klar til at overleve et cyberangreb? 

At kunne forebygge og ikke mindst at kunne reagere hurtigt og resolut på et cyberangreb kræver en sikkerhedsplan. En sikkerhedsplan afdækker, hvor sårbar din organisation er over for cyberangreb, og den belyser, hvordan du kan beskytte dig mod et angreb, samt hvordan man hurtigt kan komme tilbage i normaldrift. 


I samarbejde med CSIS, ICY Security, IBM og Version 2 afholder Pedab et eftermiddagsarrangement torsdag den 5. december, hvor du kan få indsigt i: 

  • Hvorfor (og hvordan) din organisation skal have en plan – også når angrebet er sket. 
  • Hvordan du med brugerstyring effektivt beskytter dig mod cryptolockers. 
  • Indsigt i hvordan du nemt kan begrænse BEC svindel – live hacking samt en reel case. 
  • Hvordan du får en risikovurdering af din organisations sårbarhed og beredskab. 
  • Hvorfor mindre eller mellemstore it-afdelinger med fordel kan outsource dele af deres IT-sikkerhed. 

Arrangementet afholdes torsdag den 5. december 13.00 – 16.15 i IDA Mødecenter, Kalvebod Brygge 31-33, 1560 København V.  

Se programmet og tilmeld dig her: Version2 Briefing – Cyberangreb 

https://www.tilmeld.dk/v2-cyberangreb/version2-briefing-cyberangreb.html  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top